Wat is CranioSacraal Therapie?

Praktijk Minka de Weerd
Doetinchem

Hoofdpagina Wat is CranioSacraal Therapie?

CranioSacraal Therapie is een zeer zachte behandelmethode, die gebruikt wordt om klachten van uiteenlopende aard te behandelen en de gezondheid te verbeteren. Het bindweefsel is hierbij een belangrijke lichaamsstructuur waarmee gewerkt wordt.
Alles in het lichaam staat door middel van bindweefsel met elkaar in verbinding. Alle organen, gewrichten, zelfs de kleinste spieren en zenuwen worden er door omgeven.
Bindweefsel heeft de eigenschap dat het spanning kan vasthouden, maar gelukkig ook weer loslaten. Die spanning kan een fysieke, maar ook emotionele oorzaak hebben. Een gezond lichaam kan die spanning goed verwerken. Maar soms is de boog al aardig gespannen en kan het lichaam deze spanning niet goed loslaten. Dan kunnen er klachten ontstaan (soms pas na jaren).
Juist omdat alles in het lichaam door het bindweefsel met elkaar verbonden is, kan bijvoorbeeld een klacht in de schouder, de oorzaak in de buik vinden.
Een CranioSacraal Therapeut behandelt altijd het hele lichaam (van voeten tot hoofd) om die oorzaak op te zoeken en te behandelen.
Dit behandelen gebeurt met zeer zachte, subtiele technieken, met heel weinig druk, over de kleding heen. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam op gang gebracht.
Gewoonlijk heeft CranioSacraal Therapie een diep ontspannende en regulerende werking op het (autonome) zenuwstelsel, en daarmee dus op het functioneren van alle orgaan-en lichaamsfuncties. Soms is 1 behandeling al genoeg om de klacht te verhelpen!
Omdat CranioSacraal Therapie zo'n zachte behandeling is, kan het succesvol worden toegepast bij zeer uiteenlopende klachten en bij alle leeftijden, van baby tot hoogbejaard.

Wat is CranioSacraal Therapie?
Met welke klachten kan ik terecht?
 
Route praktijk Doetinchem
 
Openingstijden praktijk
Wie ben ik?
Afspraken en kosten
Contact- en adresgegevens
Links
 
(bijgewerkt op 2 januari 2008) <vorige pagina> <volgende pagina>